Spitstechnologie

Ephacare®-hoezen beschermen tegen huisstofmijt dankzij een gepatenteerde spitstechnologie van Freudenberg KG.

De stof wordt vervaardigd uit uiterst dunne microfilamenten (tot wel 100x dunner dan haar), en nauw verweven met zuiverwaterstralen onder hoge druk. Ze is daardoor zeer dicht en vast, en vormt een ondoordringbare fysieke barrière tegen allergene deeltjes.

Microfilamenten zijn een belangrijke nieuwe ontwikkeling, ze zijn namelijk 5 tot 10 keer dunner dan microvezels. Deze technologie is de sleutel tot de buitengewone doeltreffendheid van onze Ephacare®-hoezen

Een haartje op microfilamenten
Schema Ephacare-hoezen

Een revolutionaire stof voor mensen met huisstofmijtallergie

Onze hoezen beantwoorden aan de strengste eisen, en dankzij hun bijzondere eigenschappen staan ze garant voor doeltreffendheid en gebruiksgemak.

Tegen huisstofmijtZonder chemicaliënAdemendSneldrogendMachinewasbaarResistent
Tegen huisstofmijt

Tegen huisstofmijt

Het textiel vormt een ondoordringbare barrière tegen huisstofmijtallergenen. De structuur van de nauw verweven microfilamenten werkt als een filter. De piepkleine huisstofmijtallergenen worden tegengehouden door de barrière van de stof, en kunnen niet in contact treden met de allergische persoon. Bescherming zonder "plastic” coating of chemische toevoegingsmiddelen.

Zonder chemicaliëne

Veilig voor de gezondheid

Het productieproces is volledig vrij van oplosmiddelen of chemicaliën. Het textiel uit microfilamenten bevat bovendien geen pvc. Het basistextiel heeft het certificaat Oeko-Tex 100 voor klasse I ontvangen, dat garandeert dat het geschikt is voor babyhuid en vrij van ongewenste stoffen.

Ademend

Ademend

De Ephacare®-hoezen “ademen”, dat wil zeggen dat ze vocht en lucht doorlaten. Het ademend karakter wordt verkregen door het grote binnenoppervlak van de buitengewoon dunne microfilamenten die miljoenen “microkanalen” creëren en luchtdoorstroming mogelijk maken. Volkomen vochtdoorlatend, transpiratie wordt geabsorbeerd.

Sneldrogend

Sneldrogend

De Ephacare®-hoezen bijzonder sneldrogend dankzij het grote binnenoppervlak van de microfilamenten dat in contact staat met de lucht.

Machinewasbaar

Wasbaar

Ephacare®-hoezen kunnen in de machine worden gewassen tot 60 °C.

Resistent

Resistent en uniform

Textiel uit microfilamenten is bijzonder resistent en isotroop. De eigenschappen zijn gelijkvormig in alle richtingen, de stof behoudt haar vorm, zelfs na intensief gebruik en talloze wasbeurten. Deze degelijke mechanische eigenschappen maken de stof uitermate geschikt voor veeleisende en duurzame toepassingen. Dat komt dankzij de unieke structuur van oneindig lange microfilamenten. In tegenstelling tot korte vezels, zorgen de oneindige microfilamenten voor weerstand en dimensionele stabiliteit.